spot_img
12.7 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăActualitateDosarul de plagiat al lui Kovesi a dispărut

Dosarul de plagiat al lui Kovesi a dispărut

-

Pe rolul instanțelor clujene a existat dosarul de plagiat al fostului șef DNA, actual comisar european, Laura Kovesi. Asociația clujeană GRAUR, care se ocupă cu depistarea plagiatelor, a dat în judecată Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) pentru că instituțiile au refuzat să soluționeze cererea de verificare a plagiatului pe care l-ar fi comis fostul șef DNA. Curtea de Apel Cluj a respins cererea Asociației GRAUR și dosarul (1145/117/2017) a dispărut de pe portalul instanțelor de judecată din România, site administrat de Ministerul Justiției și pe care se găsesc informații despre procese, transmite Gazeta de Cluj.

- Reclama -

Asociația GRAUR a deschis dosarul în februarie 2017, reclamând Ministerul Educației Naționale și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Reprezentanții asociației au cerut judecătorilor să constate că Ministerul Educației și UEFISCDI au refuzat nejustificat să dea curs solicitărilor GRAUR referitoare la verificarea autenticității tezei de doctorat cu titlul „Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal” a Laurei Codruța Kovesi.  De asemenea, cei de la GRAUR au cerut instanței obligarea celor două instituții ”să anuleze, cu toate consecințele, orice decizie luată cu privire la teza de doctorat cu încălcarea anteriorității solicitării; soluționarea deplină și completă a documentelor în litigiu și plata cheltuielilor de judecată”, se arată în chemarea în judecată.

Cererea asociației clujene a venit ”în urma analizei și publicării plagiatelor realizate în teza sa de doctorat de dna Laura Codruța Kovesi în Indexul Operelor Plagiate în România”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img