Spitalul privat controlat de Sorin Oprescu se va închide

0
85
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut sâmbata noapte de DNA pentru luare de mita, este scos încatusat din locuinta sa din Ciopani, unde a asistat la perchezitiile procurorilor, duminica, 6 septembrie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Metropolitan Hospital, situat în centrul Bucureştiului, pe Calea Şerban Vodă, deschis în 2014 şi controlat indirect de familia fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu, şi-a închis maternitatea, una dintre cele mai importante linii de business, scrie Ziarul Financiar.

„Din aprilie s-a închis ma­ternitatea.“Spitalul ar urma să se închidă,  potrivit unor surse din piaţa de servicii medicale private. Conducerea spitalului nu a putut fi contactată de ZF.

Spitalul funcţionează într-o clădire cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi pune la dispoziţie un bloc ope­rator general cu patru săli de operaţie, un bloc de naştere fiziologică şi un bloc operator oftalmologie. Acesta este dispus pe trei niveluri (subsol, parter şi etaj 1) şi are o ca­pacitate de 81 de locuri, arată datele de pe site-ul  spitalului.

Segmentul de obstretică-ginecologie a reprezentat unul din principalele pariuri ale investitorilor în servicii medicale private. Cele mai multe spitale private au dezvoltat maternităţi, alocând un număr semnificativ de paturi secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie.