SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA ESTE BLOCAT ȘI TRATEAZĂ UN SINGUR PACIENT. ORȘOVENII SUNT DISPERAȚI

0

La această oră, în Spitalul Municipal Orșova, devenit Centru Suport COVID-19, din martie 2020, se tratează un singur pacient infectat. În două luni și jumătate, aici au fost aduși doar patru pacienți infectați, din care trei s-au vindecat. Orșovenii, în schimb, au ajuns la disperare după ce Spitalul Municipal a fost închis complet aiurea și degeaba. Oamenii fac apeluri disperate pe rețelele de socializare.

După două luni și jumătate de la declararea Spitalului Municipal Orșova ca și CENTRU SUPORT COVID-19, orșovenii sunt realmente disperați. În timp ce ei nu mai au acces la spitalul lor și sunt nevoiți să facă drumuri peste drumuri, pe la alte spitale din zonă, în unitatea medicală de aici au fost internați patru pacienți infectați cu teribilul virus. Trei dintre aceștia s-au vindecat și au fost externați, iar cel de-al patrulea se simte mai bine și ar putea fi transferat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.

Cu toate acestea, un întreg spital zace blocat, o echipă de medici profesioniști stau degeaba, TRATÂND UN SINGUR PACIENT, iar orșovenii au ajuns la disperare. Nimeni nu ia nicio atitudine! Și când spunem NIMENI, ne referim la autoritățile administrației publice locale. Primarul Marius Stoica are alte preocupări bizare, iar dacă vreun consilier dorește să ia atitudine este de urgență flituit. În timp ce toți factorii de răspundere dorm, oamenii nu mai suportă umilința de a fi ținuți la poarta spitalului și iau atitudine pe rețelele de socializare. Dar Stoica doarme în continuare și visează la o candidatura fulminantă din partea PRO ROMÂNIA, partidul lui Victor Ponta, cel pa care, recent, Traian Băsescu l-a numit „panarama politică a României”

În luna martie, primarul a refuzat o inițiativă legislativă prin care se lua atitudine împotriva transformării spitalului în Centru COVID-19.

Pe data de 31 martie 2020, 8 consilieri municipali (6 de la PSD), mai exact MARIANA BIJAN, IONEL CALEA, ION ENĂȘESCU, FLOREA JIANU, MITICĂ MACOVEI, SORIN PALAȘCĂ, PETRE PĂTĂȘANU și FILIP IRIMESCU, au documentele pentru ședința de îndată, dar au primit un răspuns bizar de la primarul Marius Stoica și de la secretarul municipiului, Marian Boțilă. După acel moment, inițiativa legislative le-a fost complet blocată.

În referatul ce însoțea proiectul de HCL se arată: „Având în vedere solicitarea a foarte mulți cetățeni telefonic și verbal privind transformarea spitalului in centrul pilot al virusului COVID 19 apărut în spațiul public am hotărât să luăm atitudine și ca atare am decis să convocăm Cosiliul Local în ședință de îndată pentru adoptarea unei hotărâri prin care ne împotrivim schimbării destinației spitalului în spital pilot. După zile întregi de incertitudine și de zvonuri, cetățenii au dreptul să-și spună punctul de vedere, prin intermediul aleșilor locali care îi reprezintă. (…). Ca atare, prin faptul că în județul Mehedinți nu au fost decât trei cazuri ce au fost transportate la spitalul de boli infecțioase din Craiova, tocmai pentru că Spitalul Județean Mehedinți, ca și cel din Orșova, nu sunt specializate și nu au dotările necesare și nu sunt potrivite pentru un asemenea risc major. De aceea, se recomandă Ministrului Sănătății să ia în calcul spre analiză transformarea spitalului CFR Dr. Tr. Severin, acesta fiind în imediata apropiere a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mehedinți, fiind în subordinea Guvernului României (Ministerul Transporturilor)”.

Impresionat de disperarea orșovenilor și de apelurile acestora, Constantin Popescu, președintele PSD Orșova, a luat astăzi atitudine pe contul său de socializare:

Constantin Popescu

„Fac un apel la responsabilitate către Consiliul Local al municipiului Orșova, consilierii PSD, dar și către ceilalți consilieri municipali, precum și către primarul municipiului Orșova să solicite de urgență, pe cale oficială, Guvernului României, Ministerului Sănătății, să scoată de pe lista Spitalelor COVID-19, Spitalul Municipal și să îl redea adevăraților beneficiari ai serviciilor de sănătate publică, ORȘOVENII! Faceți dreptate și dați-ne înapoi Spitalul!”, a precizat Constantin Popescu.