spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriSpitalul din Sibiu nu e pregătit pentru summitul UE: Doamne fereşte

Spitalul din Sibiu nu e pregătit pentru summitul UE: Doamne fereşte

-

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a vizitat, vineri, Spitalul Judeţean Sibiu, a declarat că unitatea nu este pregătită să primească oaspeţii care vor veni în 2019, la Summit-ul din luna mai. Pintea a afirmat că se vor mai aloca bani pentru dotarea cu aparatură medicală, însă condiţiile hoteliere nu vor putea fi remediate până atunci. ”Doamne fereşte, sper să nu aibă probleme”, a declarat Sorina Pintea conform News.ro.

- Reclama -

”Din punct de vedere al serviciilor medicale, nu pot să comentez în acest moment calitatea acestora, pentru că din ceea ce ştiu sunt medici buni, care îşi fac meseria cu drag. Din pinct de vedere a ceea ce oferă în acest moment Sibiul, nu cred că este suficient şi nu cred că în acest moment suntem pregătiţi de a primi oaspeţii care – Doamne fereşte, sper să nu aibă probleme – vin la Summit”, a declarat Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, Ministerul Sănătăţii a contribuit financiar cu o sumă pentru achiziţia de aparatură medicală, dar reabilitarea clădirilor nu se poate face până atunci.

”Vom mai contribui pe zona de aparatură medicală, am mai şi spus în şedinţa pe care am avut-o cu conducerea Spitalului, Consiliului Judeţean, că aştept să se demareze procedurile care ar trebui să fie demarate, astfel încât în momentul în care există finanţare achiziţia să poată fi făcută. Dar asta nu va rezolva problema. (…) În calitate de ministru, mă gândesc că acest Summit este al României, nu al Sibiului, şi va trebui să ne prezentăm onorabil. Pe lângă ajutorul pe care îl vom da Spitalului Judeţean, în afară de ce am dat până acum, vom mai aloca bani pentru aparatură şi vom încerca împreună cu CJ, administratorul Spitalului, să creăm şi condiţiile hoteliere care să corespundă. În acest moment sunt secţii care din punctul meu de vedere nu corespund sub nicio formă”, a mai spus Pintea.

O reuniune a liderilor UE va avea loc la Sibiu, în 9 mai 2019, de Ziua Europei, fiind probabil ultima întâlnire din Agenda liderilor prezentată de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, şi la care se vor trage concluziile în aceea ce priveşte viitorul Uniunii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...