spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeSpionajul extern rus susține că americanii vor să se implice in ancheta...

Spionajul extern rus susține că americanii vor să se implice in ancheta asasinatului lui Fico pentru excluderea unei posibile ”urme străine”

-

Biroul de presă al Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR) a anunțat că agențiile guvernamentale americane încearcă să se implice în ancheia în plină desfășurare după încercare de a-l ucide pe premirul slovac, pentru a preveni ca tema terorismului politic în Europa să dobândească amploare și pentru excluderea unei posibile ”urme străine” în acest atac terorist, transmite RIA Novosti.

„Ancheta legată de atacul terorist continuă. În acest sens, de notat este faptul că Statele Unite și aliații lor europeni încearcă în mod insistent să impună versiunea „criminalului singuratic” nemulțumit de „scăderea nivelului democrației” din Slovacia”, se spunea în declaratia.

- Advertisement -

„Din informațiile pe care le deține SVR, agențiile guvernamentale americane încearcă deja să se implice în anchetă pentru a o îndrepta în „direcția corectă”. Scopul este de a preveni ca tema ”terorismului politic în Europa” să ia amploare și, cu atât mai mult, o posibilă „urmă externă” în atacul terorist”, subliniază Biroul de presă.

Tentativa de asasinat asupra lui Fico, care s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva livrărilor de arme în Ucraina și a aderării acestei țări la NATO, a avut loc pe 15 mai după o ședință itinerantă a guvernului în orașul Gandlova, la 190 de kilometri de Bratislava. Premierul a fost transportat cu elicopterul la un spital din Banska Bystrica. Ministerul de Interne a anunțat că Fico a fost dus la spital în stare critică. Atacatorul a tras cinci focuri de armă, iar polițiștii l-au reținut pe loc. Vicepremierul a spus că Fico a fost lovit de patru gloanțe, dintre care unul i-a străpuns stomacul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img