spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeSpania cedează: Ar acorda mai multă autonomie fiscală Cataloniei

Spania cedează: Ar acorda mai multă autonomie fiscală Cataloniei

-

Oficiali guvernamentali de rang înalt de la Madrid au declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că, deşi în cadrul Partidului Guvernul Spaniei analizează posibilitatea de a acorda mai multă autonomie fiscală regiunii Catalonia, în eforturile de a detensiona criza constituţională apărută după ce liderii catalani au proclamat independenţa, afirmă surse guvernamentale de la Madrid.

Oficiali guvernamentali de rang înalt de la Madrid au declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că, deşi în cadrul Partidului Popular se menţine atitudinea reticentă faţă de viitoare referendumuri separatiste, există voinţa politică de a iniţia discuţii pe tema unui plan fiscal destinat regiunii Catalonia.

- Advertisement -

„În cazul în care catalanii cer pact fiscal, suntem dispuşi să discutăm despre acest lucru. Regiunile Ţara Bascilor şi Navarra au propriile sisteme de colectare a impozitelor. Au sisteme proprii şi există întrevederi periodice în care decid cât contribuie la politica externă şi la apărare. Aceste lucruri sunt negociate la fiecare cinci ani”, a declarat un oficial guvernamental de rang înalt citat de cotidianul The Guardian.

„Suntem deschişi să purtăm discuţii pe aceste teme ţinând cont însă de Constituţia Spaniei, care stabileşte criteriul solidarităţii între provincii”, a subliniat oficialul citat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img