spot_img
22.1 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăArmataPuci la Lugansk? Centrul orașului ocupat

Puci la Lugansk? Centrul orașului ocupat

-

Mai mulți bărbați înarmați au ocupat marți centrul orașului Lugansk, ‘capitala’ regiunii separatiste cu același nume din estul Ucrainei, relatează AFP, citând un responsabil local. Publicația rusă Vzgliad, semioficială, relatează – citând o sursă proprie apropiată structurilor de forță din Lugansk’ – că nu exclude că ar avea loc un ‘puci’ la nivel local între responsabili separatiști, transmite Agerpres.

‘Centrul Luganskului este înconjurat de un cordon militar’, a declarat Alina Jivolup, șefa așa-numitului ‘minister’ al comunicațiilor autoproclamatei republici Lugansk (LNR). ‘Acești militari sunt înarmați, dar nu poartă semne de identificare. Nu putem spune pe moment cine sunt ei’, a adăugat ea.

Într-o înregistrare video postată pe site-ul televiziunii locale a rebelilor se văd bărbați în uniformă militară, cu cagule pe cap și având kalașnikoave asupra lor, aproape de o clădire administrativă și pe o stradă blocată de vehiculul lor.

Potrivit postului respectiv de televiziune, aceștia blochează circulația în apropierea mai multor clădiri administrative.

Acest incident survine în momentul în care tensiunile au crescut între așa-zisul ‘președinte’ al LNR, Igor Plotnițki, și fostul său ‘ministru de interne’, Igor Kornet.

Plotnițki l-a destituit luni pe Kornet din funcție în urma deschiderii unei anchete judiciare împotriva acestuia, conform serviciului de presă al ‘președinției’ LNR.

Marți, Kornet a dezmințit destituirea sa într-un comunicat publicat de agenția oficială separatistă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img