SOV recunoaşte că l-a turnat pe Bogdan Olteanu/ Replica DNA

0
505

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a anunţat, pe blogul său, că în dosarul în care este cercetat fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

„Nu am dosare la DNA. În cel cu Bogdan Olteanu, lucrurile s-au încheiat în ceea ce mă priveşte. Voi fi condamnat prin procedură simplificată datorită recunoaşterii şi voi executa mandatul pe care-l voi primi, deci nu am nici un alt motiv s-o apăr pe Kovesi în afara bunului simţ şi a unei cunoaşteri profunde a sistemului care funcţionează în România”, a scris Sorin Ovidiu Vîntu pe blogul său.

UPDATE: Oficiali ai DNA au declarat, vineri, că nu a fost soluţionată cauza penală în ceea ce îi priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Bogdan Olteanu, precizarea fiind făcută, la cererea News.ro, după ce omul de afaceri a anunţat pe blogul său că va fi condamnat prin procedură simplificată pentru că şi-a recunoscut faptele în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Este vorba despre dosarul în care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

„Doamna Kovesi nu este independentă de influenţa politicului. Nu se pune problema fabricării dosarelor, ci a declanşării lor atunci când decidentul politic o cere – şi nu doar a declanşării lor ci şi a stopării altor dosare la aceeaşi decizie politică, în funcţie de anumite comandamente ce ţin de strategia politică a acestuia. Acest lucru se întâmplă urmare a porcăriei făcute de Monica Macovei (într-unul dintre numeroasele sale acte de slugărnicie criminal), care a trecut prin Parlamentul României, prin anul 2005, un pachet de legi prin care dreptul numirii şefilor de la parchetul general, DNA şi al instantelor a fost luat de la CSM şi trecut la Preşedinţie. Prin acest act, a readus controlul politic asupra justiţiei şi a anulat practic raţiunea de a fi a CSM-ului, cel care astăzi nu face mai nimic, tocând banii statului de pomană. Prin votarea pachetului legislativ propus de sinistra individă, ministresă de justiţie pe atunci, parlamentarii au semnat actul de deces al independenţei justiţiei, aceiaşi parlamentari care astăzi urlă că justiţia e o scroafă ce execută ordinele de la Cotroceni”, a mai scris omul de afaceri.