spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeSoția premierului Netanyahu inculpată pentru "fraudă" şi "abuz de încredere"

Soția premierului Netanyahu inculpată pentru „fraudă” şi „abuz de încredere”

-

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a fost inculpată joi pentru „fraudă” şi „abuz de încredere”, a anunţat Ministerul de Justiţie al Israelului într-un comunicat, informează AFP şi dpa.

- Reclama -

Anchetată de peste un an de poliţie, soţia lui Benjamin Netanyahu este suspectată că a trecut în contul cheltuielilor bugetare sute de mese fine comandate între 2009 şi 2013 şi reprezentând „peste 350.000 de şekeli” (83.000 de euro), potrivit Ministerului Justiţiei. Ea este suspectată că a minţit, cu ajutorul unui colaborator apropiat, cu privire la faptul că nu există bucătar la reşedinţa premierului.

Sara Netanyahu dezminte aceste acuzaţii.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu este vizat în mod direct de două anchete pentru corupţie. El este suspectat că a primit un milion de şekeli (240.000 de euro) în cadouri de lux din partea unor oameni bogaţi, în schimbul unor favoruri. Într-un alt dosar, anchetatorii încearcă să afle dacă el a încercat să încheie un acord secret cu un cotidian popular pentru o mediatizare favorabilă lui.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img