spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriSoros prins cu Justiția din Albania pe model românesc: DEZVĂLUIRILE Judicial Watch

Soros prins cu Justiția din Albania pe model românesc: DEZVĂLUIRILE Judicial Watch

-

Fonduri ale Agenției guvernamentale USAID au mers către fundațiile finanțate de miliardarul George Soros în 2016 și 2017 în vederea susținerii unei campanii în favoarea reformei în justiție realizată de guvernul socialist din Albania, conform unor documente federale. Tom Fitton, de la Judicial Watch, cel care a obținut informațiile, spune că astfel de scheme au fost promovate și alte țări din regiune, precum România și Ungaria. „George Soros este un miliardar și nu ar trebui să primească banii contribuabililor pentru a-și promova agenda de extrema stângă spre a submina libertatea acasă și peste granițe„, spune Fitton citat de Profit.ro.

Banii au mers pentru promovarea unei reforme în justiție derulată de guvernul socialist din Albania, iar fundațiile finanțate de Soros au avut și sprijinul logistic al Ambasadei SUA la Tirana. Invitat la postul de televiziune american Fox News la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Judicial Watch, Tom Fitton, a declarat că aceasta reprezintă un amestec în treburile interne ale Albaniei, iar o altă componentă de neînțeles este de ce fonduri federale sunt alocate pentru promovarea ideilor radicale de stânga ale lui Soros despre organizarea societății. „Departamentul de Stat și USAID sunt parteneri cu Soros și, practic, îi permit acestuia să stabilească agenda politică externă a SUA”, zice Fitton. El a adăugat că acesta nu este un caz singular și că finanțări federale au mai fost acordate fundațiilor lui Soros – cunoscut în lume drept cel mai mare sponsor al curentelor neomarxiste – în țări precum România, Ungaria, Guatemala și Columbia. „Sunt foarte activi și nu îți trebuie foarte mulți bani pentru a avea impact în aceste țări.”

- Advertisement -

Finanțarea a avut loc în timpul Administrației Trump.

Anul trecut, senatorul republican de Utah Mike Lee și alți 5 senatori i-au solicitat fostului șef al Departamentului de Stat, Rex Tillerson, să investigheze felul cum bani ai contribuabililor americani au mers către activitățile derulate de fundațiile Soros în Macedonia și Albania. Fox News a documentat nu mai puțin de 15 milioane de dolari care au mers de la USAID către Fundația pentru o Societate Deschisă din Macedonia.

- Advertisement -

În România – unde în prezent este un scandal public privind imixtiunea serviciilor secrete în justiție – actualul cadru pentru sistemul judiciar a fost alcătuit inclusiv cu consultanța unor ONG-uri precum Freedom House, APADOR-CH, Institutul pentru Politici Publice sau Expert Forum, aceleași entități implicându-se și în programe de îndrumare profesională a magistraților, subliniază Profit.ro.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img