FBI a percheziționat biroul avocatului și confidentului lui Donald Trump/ REACȚIA ȘEFULUI CASEI ALBE: E o rușine

0
240

FBI a percheziționat biroul lui Michael Cohen, avocatul și confidentul președintelui Donald Trump, informează The New York Times conform CNN.

Stephen Ryan, avocatul Cohen, a declarat că FBI ar fi executat „o serie de mandate de căutare și a confiscat comunicările privilegiate” între Cohen și clienții săi.

Această operaţiune a avut loc „în parte la cererea” procurorului special Robert Mueller care anchetează asupra unei presupuse înţelegeri secrete între echipa lui Donald Trump şi oficiali ruşi în cursul campaniei prezidenţiale din 2016, potrivit avocatului.

„Ne atârnă deasupra capului de la începutul începutului. La adversara mea din alegeri nu se sinchisesc să se uite. Acolo sunt crimele, crime clare, minciuni sub jurământ cu ghiotura. E un scandal. Nu găsesc nici urmă de complicitate, dar nu se lasă, merg mai departe cu o descindere matinala în biroul avocatului meu personal. E o rușine, și vom mai vorbi despre asta. Acuzatorii mei sunt grupul cel mai plin de confllicte pe care l-am cunoscut”, a declarat Trump.

Donald Trump nu ezită să lege acțiunea vizându-l pe avocatul său de chestiunea imixtiunii electorale a Kremlin-ului, deși, conform unor surse apropiate anchetei citate de cotidianul Washington Post, raidurile de ieri ar fi mai degrabă legate de posibila încălcare a legislației privind donațiile de campanie prin plata sumei de 130.000 de dolari pentru a cumpăra tăcerea actriței porno Stormy Daniels, care, cu 12 zile înaintea alegerilor, amenința cu dezvăluiri privind o mai veche idilă de o noapte cu pretendentul Republican.