spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăEconomieSoros anunță o criză economică mai gravă decât cea din 2008

Soros anunță o criză economică mai gravă decât cea din 2008

-

Miliardarul George Soros, unul dintre cei mai cunoscuți investitori din lume, a lansat un avertisment despre viitorul economiei mondiale. Potrivit spuselor sale, în viitorul apropiat va urma o criză economică asemănătoare cu cea din anul 2008, transmite cnbc.com, citat de b1.ro.

Anunțul l-a făcut în cadrul unui forum economic, și a dorit să avertizeze investitorii din lumea, cărora le-a transmis să fie foarte prudenți.

- Advertisement -

În timp ce China se luptă să se redreseze economic din cauza devalorizării yuan-ului, restul lumii suferă. După părerea sa, revenirea la rate pozitive la dobânzi este o provocare pentru țările în curs de dezvoltare, iar evenimentele actuale seamănă foarte mult cu cele care au dus la criza economică din anul 2008.

După prăbușirea yuan-ului, piața valutară, cea bursieră și cea a bunurilor de larg consum au fost puse sub asediu, iar scăderea în continuare a monezii nu face decât să stârnească mai multe îngrijorări specialiștilor cu privire la puterea economică a Chinei. Aproape 2.500 de miliarde de dolari au fost sterși din valoarea totală a acțiunilor anul acesta, iar pierderile s-au agravat săptămâna trecută, odată cu prăbușirea bursei din China.

- Advertisement -

Potrivit lui Soros, China are o problemă majoră de ajutorare, care seamănă cu o nouă criză.

„China are o problemă majoră de ajutorare. Aș spune că este o nouă criză. Când mă uit la piețele financiare, căd o provocare majoră care îmi amintește de criza pe care am avut-o în 2008”, a declarat Soros.

Soros a mai declarat că actuala posibilă criză ar fi mai serioasă decât cea din 2008.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img