spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneSondaje din ce în mai proaste pentru Merkel

Sondaje din ce în mai proaste pentru Merkel

-

Un procent de 50% dintre germani l-ar vota cancelar pe social-democratul Martin Schulz în alegerile generale din septembrie dacă ar putea alege în mod direct șeful guvernului, față de 34% câți ar susține-o pe creștin-democrata Angela Merkel, potrivit unui sondaj publicat marți, transmite agenția EFE.

Potrivit sondajului ‘Deutschlandtrend’, Schulz a câștigat nouă puncte procentuale raportat la săptămâna trecută — când a fost propus candidat — iar Merkel a pierdut șapte puncte în aceeași perioadă de timp.

- Advertisement -

Totuși, studiul relevă că formațiunile lui Merkel — Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (CSU), care candidează împreună — continuă să fie blocul politic cel mai votat dacă ar fi alegeri la finalul acestei săptămâni.

Un procent de 34% dintre cei chestionați se declară în favoarea CDU/CSU (trei puncte mai puțin decât acum o lună), în timp ce 28% preferă Partidul Social-Democrat (SPD), ceea ce indică o creștere de opt puncte procentuale față de ianuarie, un maxim în această legislatură.

- Advertisement -

Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă) ar obține 12% din voturi (trei puncte mai puțin decât acum o lună), Die Linke (stânga) și ”Verzii” (ecologiștii) — 8% (un punct mai puțin) și Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii) și-ar îmbunătăți cu un punct performanța electorală, până la 6%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img