spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvaluiriBăsescu vorbește de un război hibrid în România

Băsescu vorbește de un război hibrid în România

-

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că actuala situație din România poate fi începutul unui război hibrid, precizând că, deși „e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina”, acest lucru nu e exclus.

„E greu ca România să intre într-un scenariu de tip Ucraina, deși (…) poate fi un tip de război hibrid care a apărut în România. O spun cu responsabilitatea unui om care înțelege procesele. Poate fi începutul unui război hibrid, numai că, spre deosebire de Ucraina, România e în niște structuri euro-atlantice, e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina, dar nu e exclus”, a afirmat Băsescu la B1 TV.

- Advertisement -

În opinia sa, atât PSD și Liviu Dragnea, cât și președintele Iohannis vor să exacerbeze conflictul.

„Am urmărit cu multă atenție discursul de azi al președintelui României. Nu e nicidecum îndreptat către o soluție amiabilă, către detensionare, ci dimpotrivă, e îndreptat către adâncirea tensiunilor și a fracturii în societate. Cred că și unul, și altul trebuie să fie responsabili. Adică Dragnea să introducă o modificare la ordonanța de urgență în care să scoată acel plafon de 200.000. (…) Să o lase liberă la aprecierea judecătorilor, dacă prin abuzul serviciu s-a produs o pagubă de 1 leu, e de 1 leu, dar cu încălcarea legii (…) și nu dacă i s-a părut procurorului”, a susținut fostul șef al statului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img