spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneSondaj șoc pentru candidatul PPE la președinția Comisiei Europene: Plimbat des la...

Sondaj șoc pentru candidatul PPE la președinția Comisiei Europene: Plimbat des la București, Manfred Weber e cunoscut doar de 26% dintre germani

-

Cu o lună înainte de alegerile pentru Parlamentul European, numai unul din doi cetăţeni germani poate desemna un candidat important al unui partid, relevă un sondaj care mai arată că doar un german din patru ştie cine este Manfred Weber, relatează miercuri dpa şi politico.eu.

Poate surprinzător, Manfred Weber, candidatul principal al alianţei conservatoare a cancelarului Angela Merkel şi o speranţă pentru a deveni următorul preşedinte al Comisiei Europene, este cunoscut de numai 26% dintre persoanele chestionate.

- Advertisement -

Weber vine des în România, unde face declarații politice.

Sondajul efectuat de grupul de sondaje online YouGov, realizat pentru dpa, a constatat că 45% dintre cetăţenii germani chestionaţi nu pot numi nici măcar unul din cei nouă candidaţi principali la alegerile europarlamentare din partea partidelor politice reprezentate în parlamentul german.

- Advertisement -

Cea mai cunoscută este ministrul Justiţiei, Katharina Barley, care deschide lista social-democraţilor germani (SPD, centru-stânga). Ea a fost recunoscută de 39% dintre cei intervievaţi, urmată de candidatul Alternativei pentru Germania (AfD, extrema-dreaptă), Joerg Meuthen, care a fost numit de 35% dintre cei intervievaţi.

În pofida recentelor succese la nivel naţional în Germania, principalii candidaţi ai Verzilor la alegerile europene sunt relativ necunoscuţi în propria lor ţară, Ska Keller fiind cunoscută de numai 7% din persoanele intervievate şi Sven Giegold de 6%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img