spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeSONDAJ ȘOC ÎN FRANȚA CU 48 DE ORE ÎNAINTE DE PRIMUL TUR:...

SONDAJ ȘOC ÎN FRANȚA CU 48 DE ORE ÎNAINTE DE PRIMUL TUR: Macron-26%, Marine Le Pen-25%

-

Cu două zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, diferența se micșorează și mai mult între președintele în funcție Emmanuel Macron și candidata RN Marine Le Pen, potrivit ultimului sondajului Elabe Opinion 2022 la comanda BFMTV, publicat vineri.

- Reclama -

Președintele în funcție Emmanuel Macron (LaREM) este creditat cu 26% din intențiile de vot (-2 puncte față de ultimul sondaj din 4 și 5 aprilie), iar Marine Le Pen (RN) obține 25% (+2 puncte).

În turul doi, se reduce și ecartul dintre Emmanuel Macron și Marine Le Pen, cu doar două puncte diferență: președintele în funcție este la 51% (-2) și Marine Le Pen la 49% (+2). Elabe precizează, însă, că 21% dintre cei chestionați „nu și-au exprimat nicio intenție de vot”.

Reducerea decalajului dintre acești doi candidați se explică prin două fenomene, potrivit sondatorilor: „o dinamică din primul tur foarte favorabilă Marinei Le Pen (+2) și nefavorabilă lui Emmanuel Macron (-2)”, dar și „o dinamică mai bună. raportul voturilor alegătorilor din primul tur ai lui Éric Zemmour (82%, +10) și Valérie Pécresse (34%, +6) în favoarea Marinei Le Pen, comparativ cu începutul săptămânii”.

În ceea ce privește intențiile de vot pentru ceilalți candidați din primul tur, pe locul trei, candidatul La France Insoumise Jean-Luc Mélenchon arată și el o dinamică ascendentă, cu 17,5% din intențiile de vot (+2 ).

Ceilalți candidați rămân destul de departe în spatele acestui trio de frunte: pe locul patru îl găsim pe Éric Zemmour (Reconquête!) cu 8,5% (-0,5), apoi candidatul Les Républicains Valérie Pécresse cu 8%, rezultat egal cu sondajul anterior, Yannick Jadot, creditat cu 4% din intențiile de vot (-1).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img