spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăAnalizeRadio China acuză America că profită să-și impună vânzările de gaze în...

Radio China acuză America că profită să-și impună vânzările de gaze în Europa: Profită de războiul din Ucraina pentru a se îmbogăți

-

Președintele american, Joe Biden, a declarat că „UE va avea pierderi dacă nu importă gaze naturale rusești, dar situația asta este corectă din punct de vedere moral”. Statele Unite ale Americii, pe o parte, au profitat de conflictul Rusia-Ucraina, pentru a se îmbăgăți, iar pe de altă parte au preluat Europa prin corectitudinea morală. Însă, americanii ignoră pierderile suferite de Europa, fapt care dezvăluie natura egoistă și lipsa de sensibilitate a Statelor Unite ale Americii, afirmă Radio China.

- Reclama -

Dacă Uniunea Europeană va interzice sau nu importul de petrol și gaze naturale din Rusia rămâne un subiect controversat, pe fondul sancțiunilor impuse de țările occidentale Rusiei, ca urmare a conflictului cu Ucraina. În țările UE, mai mult de 40% din gazele naturale și peste 30% din petrol sunt importate din Rusia. Asta înseamnă că odată interzis importul de produse rusești nu doar că industria rusă va fi afectată, ci chiar Uniunea Europeană va suferi un impact major.

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, a avertizat cu privire la efectul de bumerang al sancțiunilor la adresa Rusiei. La rândul său, șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, a afirmat că nu sprijină embargoul asupra gazelor rusești.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img