spot_img
30.9 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăDezvaluiriSondaj #rezist pentru referendumul lui Iohannis

Sondaj #rezist pentru referendumul lui Iohannis

-

28 de organizaţii cer preşedintelui Klaus Iohannis să emită de urgenţă decretul de organizare a unui referendum prin care românii să-şi exprime voinţa cu privire la legislaţia în materia penală. Cererea are la bază un sondaj ISSPOL, la comanda Geeks for Democracy.

- Reclama -

Sondajul care stă la baza solicitării organizaţiilor civice a fost realizat de Institutul de Studii Sociale şi Politice (ISSPOL), la comanda Geeks for Democracy şi arată că 91% dintre cei intervievaţi sunt împotriva amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie, transmite Mediafax.

Geeks for Democracy este un proiect de creare a unei coalitii pentru monitorizarea votării, la alegerile din decembrie 2016, se arată pe site-ul organizaţiei. Un proiect în care organizaţiile precum Funky Citizens, Expert Forum, CSD, CRS şi-au pus resursele la comun. 

În spatele Geeks for Democracy şi a Fondului pentru Democraţie sunt nume precum Cătălin Teniţă, catalogat de presă ca fiind una dintre vocile care a susţinut mişcarea #rezist. Al doilea este Mihai Matei, membru al echipei executive a Fondului pentru Democraţie.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...