SONDAJ: 55% dintre francezi nu vor ca țara lor să imite Germania în relaxarea condiţiilor privind acordarea statutului de refugiat imigranţilor

0
376

Franţa nu trebuie să imite Germania în relaxarea condiţiilor privind acordarea statutului de refugiat imigranţilor, consideră 55% dintre francezi, potrivit unui sondaj Odoxa realizat pentru publicaţia „Le Parisien-Aujourd’hui en France”, informează site-ul AFP, conform Agerpres.

Întrebaţi dacă Franţa ar trebui să urmeze exemplul Germaniei în ceea ce priveşte relaxarea condiţiilor de acordare a statutului de refugiat imigranţilor, majoritatea sirieni, 55% dintre francezi au dat un răspuns negativ. În pofida emoţiei generate de difuzarea în ultimele zile a fotografiei cu Aylan, băiatul sirian de trei ani găsit mort pe o plajă din Turcia, doar 44% dintre francezi s-au manifestat favorabil ca Franţa să implementeze astfel de măsuri, asemenea Germaniei.

Răspunsurile variază însă mult în funcţie de afilierea lor politică: simpatizanţii de stânga susţin aceste măsuri în proporţie de 69%, iar cei de dreapta se opun în aceeaşi măsură.

În ceea ce priveşte imigranţii sosiţi din Siria care fug de război, o majoritate de 62% dintre respondenţi consideră că aceştia trebuie consideraţi imigranţi la fel ca ceilalţi, şi doar 36% consideră că ei „merită o primire mai bună în calitate de refugiaţi de război”. La această întrebare, simpatizanţii de stânga ca şi cei de dreapta împărtăşesc în mare parte aceeaşi opinie: 55% dintre cei de stânga şi 67% dintre cei de dreapta sunt de părere că refugiaţii sirieni nu trebuie trataţi diferit faţă de alţi imigranţi.