spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăExterneFost comisar european acuză serviciile de informații în criza refugiaților

Fost comisar european acuză serviciile de informații în criza refugiaților

-

Uniunea Europeană ar fi trebuit să facă mai mult în ceea ce privește criza imigranților și să fi fost mai bine pregătită din punct de vedere al serviciilor de informații, a declarat fostul emisar european pentru Balcani Stefan Lehne, potrivit agenției Tanjug, conform Agerpres.

„UE nu a fost suficient de rapidă în a înțelege ce se întâmplă în regiune. Ar fi trebuit să se pregătească mai bine și să facă mai mult în ceea ce privește serviciile de informații”, a afirmat el luni pentru cotidianul sârb Danas.

El s-a declarat totodată nemulțumit de faptul că Uniunea Europeană și statele membre nu au făcut mai mult pentru a rezolva criza siriană.

„Sunt dezamăgit de felul în care comunitatea internațională, inclusiv UE și ONU, au abordat această chestiune”, a mai spus Lehne, membru asociat al Carnegie Endowment și fost director politic în cadrul Ministerului austriac de Externe.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...