spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăActualitateSoluția lui Mearsheimer pentru închiderea crizei ucrainiene

Soluția lui Mearsheimer pentru închiderea crizei ucrainiene

-

Pentru a pune capăt conflictului, Ucraina trebuie să devină neutră și să rupă legăturile cu Statele Unite, a declarat profesorul american John Mearsheimer în timpul unei dezbateri la Consiliul pentru Relații Externe de la New York.

„Este necesar să se rupă legătura strategică dintre Ucraina și Statele Unite pentru a crea o Ucraina cu adevărat neutră. Acesta este singurul mod de a pune capăt haosului care există astăzi”, a spus el.

- Advertisement -

Potrivit analistului, sprijinul financiar continuu pentru Kiev nu va duce la o schimbare a situației, deoarece diferența de potențial dintre cele două părți este uriașă și va crește doar în favoarea Rusiei .

„Adevărul este că Rusia are acum un avantaj decisiv față de Ucraina și, în timp, acest dezechilibru va crește, nu va scădea. Occidentul nu poate face nimic pentru a corecta această situație. Ucrainenii sunt condamnați”, a spus Mearsheimer.

- Advertisement -

Potrivit expertului, conflictul poate fi rezolvat doar prin oprirea finanțării din partea Statelor Unite, ruperea legăturilor sale strategice cu Kievul, tranziția Ucrainei la statutul neutru și renunțarea la intrarea in NATO .

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img