spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeSocial democrații suedezi din Opoziție fac front comun cu naționaliștii care susțin...

Social democrații suedezi din Opoziție fac front comun cu naționaliștii care susțin Guvernul împotriva aderării României la Schengen

-

La ședința de joi a comisiei de justiție, guvernul de la Stockholm a înaintat o propunere ca Suedia să sprijine o cooperare extinsă Schengen. Potrivit propunerii, Suedia ar trebui să spună da pentru a lăsa România, Bulgaria și Croația să intre în cooperare.Problema unei extinderi este relevantă de multă vreme. Guvernul condus de social democrați a spus anterior nu admiterii României și Bulgariei, iar această atitudine rămâne, scrie cotidianul suedez Dagens Nyheter.

- Reclama -

Suntem de părere că atunci când vine vorba de extinderea Schengen trebuie să plecăm de la nevoile noastre de a controla intrările și ieșirile în țară și să ne asigurăm că avem toate instrumentele necesare în lupta împotriva criminalității, spune Ardalan Shekarabi, fost ministru social democrat al Securității Sociale și de Afaceri, în prezent în Opoziție.
El subliniază, de asemenea, că au existat probleme cu migranții din Bulgaria și România care au fost exploatați în Suedia.

Aceasta nu este o chestiune mică. În practică, aceasta ar însemna că controlul la intrare și ieșire este eliminat. Nu evaluăm că este în interesul Suediei în ceea ce privește securitatea internă să facă acest lucru, spune Ardalan Shekarabi.
Dar chiar și partidul partener al guvernului de dreapta, Democrații din Suedia (naționaliștii suedezi), spun nu. Poziția de principiu a SD este că dreptul țărilor la controale la frontieră ar trebui consolidat în Europa.

„În ceea ce privește Bulgaria și România, Suedia se confruntă în prezent cu mari probleme cu cetățenii din aceste țări care abuzează de directiva de mobilitate existentă, care provoacă ordinea publică în Suedia”, susține liderul Democraților Suedezi, Adam Marttinen.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img