spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriȘOCANT: Ambasada americană la Kiev FELICITĂ Ucraina pentru legea educației care închide...

ȘOCANT: Ambasada americană la Kiev FELICITĂ Ucraina pentru legea educației care închide școlile românești

-

Ambasada SUA la Kiev a felicitat autoritățile ucrainene pentru adoptarea noii legi a educației, într-un mesaj publicat pe Twitter, în care nu este exprimată nicio notă critică față de intenția de a lichida școlile cu predare în limbile minorităților etnice, transmite Sputnik.

„Felicitări Ucrainei pentru implementarea reformei în educației, care constituie o investiție în viitor”, se arată în mesajul publicat de misiunea diplomatică americană.

​Reforma educației în Ucraina a fost realizată de Ministerul Educației al Ucrainei, în cooperare cu fundația internațională „Renaissance”, înființată în 1990 de controversatul miliardar George Soros.

„Până în prezent, în Ucraina au existat multe școli cu predare în limba rusă, precum şi în alte limbi ale minorităţilor naționale: maghiară, română și alte limbi. Acum, toate aceste şcoli aparţin trecutului”, a declarat Petro Poroșenko pe 7 septembrie, în plenul Parlamentului ucrainean, potrivit portalului Bucpress, cu referire la televiziune online ua.espreso.tv.

Reamintim că Rada Supremă a Ucrainei a adoptat, în data de 5 septembrie, o serie de modificări la legea învățământului, care presupune lichidarea tuturor școlilor cu predarea în limbile minorităților etnice, inclusiv ale celor românești.

În august 2016, ambasadorul SUA de la Chișinău, James Pettit, a provocat un val de furie în România după ce a declarat că: „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova”.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...