spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeȘoc pe piața imobiliară americană

Șoc pe piața imobiliară americană

-

Ratele ipotecare au crescut la cel mai înalt nivel din 2007, costurile mai mari ale împrumuturilor forţând şuruburile şi mai mult pe piaţa imobiliară din SUA, care se răceşte rapid, raporteaza Bloomberg conform ZF.

- Reclama -

Media pentru un împrumut fix pe 30 de ani a fost de 6,7%, în creştere faţă de 6,29% săptămâna trecută, a declarat joi Freddie Mac. Ratele au urmărit o creştere a randamentelor trezoreriei pe 10 ani, care s-au apropiat de 4% la începutul acestei săptămâni.

Ratele ipotecare scăzute din punct de vedere istoric au alimentat creşterea preţurilor la locuinţe din cauza pandemiei, dar costurile împrumuturilor s-au dublat de la începutul anului aproape de 3%. Saltul rapid a subminat puterea de cumpărare a vânătorilor de case şi a târât în ​​jos preţurile imobiliare, în timp ce Rezerva Federală încearcă să abordeze inflaţia.

„Incertitudinea şi volatilitatea de pe pieţele financiare au un impact puternic asupra ratelor ipotecare”, a declarat Sam Khater, economistul şef al lui Freddie Mac.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img