spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriȘOC ÎN PARLAMENT: Deputatul-pușcăriaș. Și-a ascuns trecutul și a ajuns vicepreședinte de...

ȘOC ÎN PARLAMENT: Deputatul-pușcăriaș. Și-a ascuns trecutul și a ajuns vicepreședinte de partid

-

Deputatul PMP de Diasporă Doru Coliu a recunoscut joi noapte pe facebook că a fost condamnat la închisoare în urmă cu mai mulți ani și că a ascuns public acest lucru. El a anunțat că demisionează din toate funcțiile din PMP, nu însă ci din calitatea de deputat. Coliu era vicepreședinte al PMP.

Dezvăluirea despre Coliu a făcut-o Gazeta Românească de la Roma.  Acesta ar fi fost condamnat la peste 5 ani de închisoare din care a executat peste 4 ani.

Inițial întrebat joi seară de liderii partidului, Coliu a negat informația, susțin sursele FLUX 24. Mai apoi pus în fața evidențelor a recunoscut tot.

După executarea pedepsei, Coliu a plecat din România și s-a stabilit în Spania, de unde a ajuns parlamentar PMP de diasporă și mai apoi vicepreședinte al partidului.

Vă cer iertare tuturor celor pe care v-am dezamăgit, ascunzându-vă singura greșeală din trecutul meu și îndeosebi domnului Președinte Traian Băsescu, domnului Președinte Eugen Tomac și colegilor mei din diaspora. Îmi pare rău pentru situația în care pun astăzi Partidul Mișcarea Populară, pe toți colegii mei, care oricum reprezintă o țintă prioritară pentru actualii guvernanți. Am crezut tot timpul, în interiorul meu, că mi-am ispășit această greșeală a tinereții și am considerat că voi putea fi tratat în măsura realizărilor mele de astăzi. Îmi doresc ca această greșeală să nu vă vulnerabilizeze, mai ales pe voi, colegii și prieteni mei din Partidul Mișcarea Populară și familia Diaspora, din care fac parte… Îmi pare nespus de rău!Vă aduc la cunoștință, pe această cale, că demisionez din toate funcțiile deținute în Partidul Mișcarea Populară. Înaintea judecății divine, de care vom avea cu toții parte, probabil într-o altă lume, mă las în seama înțelegerii și, poate, a îngăduinței voastre. Sunt doar un om care a greșit într-o etapă critică a vieții sale iar acum m-a ajuns trecutul din urmă și mă aflu din nou la momentul adevărului. Mă căiesc!, a scris Coliu pe facebook.

Nu cerșesc mila nimănui! Am stat spășit în fața judecății justiției, am plătit cu libertatea și aproape cu viața, regret câte zile voi mai avea această greșeală a trecutului și a imaturității mele de atunci. Am învățat însă din această eroare, din propria cădere și disperare, am înțeles definitiv că doar prin muncă, trudă, demnitate și sacrificiu poți răzbi în această viață, doar astfel poți răzbi și izbândi. M-am reabilitat, ridicându-mă din propria cenușă, mi-am întemeiat o familie de care sunt mândru, mă consider astfel recompensat, binecuvântat, și am redobândit respectul semenilor mei. Încurajările și îndemnurile celor din jur m-au determinat să fac pasul către politică, iar voturile pe care le-am dobândit din partea românilor din Diaspora reprezintă pentru mine o izbăvire, aici, pe pământ, a mai afirmat acesta.

Primele detalii despre deputatul Partidului Miscarea Populara, au fost dezvaluite Gazeta Romaneasca, care a scris ca „potrivit informațiilor noastre, (Coliu-n.r.) a fost condamnat la 5 ani și șase luni pentru complicitate la înșelăciune. A fost închis între 1999 și 2003. A executat pedeapsa la Galați, potrivit surselor noastre, între 1999 și 2001, și apoi a fost internat la Poarta Albă, după 2001.”

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img