spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeSnowden mai vrea să stea 3 ani în Rusia

Snowden mai vrea să stea 3 ani în Rusia

-

Fostul analist al Agenţiei de Securitate Naţională a SUA (NSA), Edward Snowden, a solicitat autorităţilor ruse prelungirea cu încă trei ani a permisului său de şedere în Rusia, care expiră luna aceasta, a anunţat joi avocatul său Anatoli Kucerena, citat de agenţia EFE.

- Reclama -

Ultima dată când Snowden a cerut prelungirea acestui permis a fost în anul 2017. Inculpat de justiţia americană după ce a dezvăluit presei informaţii importante cu privire la mai multe programe de spionaj global ale serviciilor secrete americane, Edward Snowden a primit în anul 2013 azil politic în Rusia.

El a publicat anul trecut cartea autobiografică ”Permanent record” (Dosar Permanent), tradusă şi în limba română, în care descrie cum a ajuns să lucreze pentru serviciile secrete americane şi îşi motivează decizia de a face publice practicile de spionaj masiv ale SUA.

În plus faţă de acţiunile penale pentru publicarea de informaţii secrete, Departamentul american al Justiţiei l-a acţionat în judecată anul trecut în septembrie pentru publicarea acestei cărţi fără să o fi supus în prealabil unei revizii a agenţiilor americane pentru care Snowden a lucrat. Autorităţile americane încearcă astfel să confişte toate veniturile rezultate din vânzarea cărţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img