spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeAustria vrea să testeze toate persoanele din căminele de bătrâni și lucrătorii...

Austria vrea să testeze toate persoanele din căminele de bătrâni și lucrătorii comerciali

-

Austria va testa pentru noul coronavirus toate cele 130.000 de persoane aflate în căminele de bătrâni, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în aceste centre care sunt potenţiale focare de infecţie, a declarat joi ministrul austriac al sănătăţii, Rudolf Anschober, transmite agenţia DPA conform Agerpres.

- Reclama -

În Austria funcţionează 918 cămine pentru bătrâni. ”În aceste spaţii sunt cele mai mari riscuri” de răspândire a coronavirusului, a explicat ministrul Anschober la o conferinţă de presă.

Procurorii au confirmat tot joi deschiderea unui dosar penal pentru omor din culpă într-un astfel de centru din provincia Styria, despre care publicaţia Kronen Zeitung a scris că 39 de angajaţi şi o parte dintre persoanele cazate în acest cămin cu o capacitate de 160 de paturi au contractat noul coronavirus, iar şase oameni au murit.

Potrivit unui studiu publicat marţi în Marea Britanie, aproximativ jumătate din numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în Europa s-au produs în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, însă multe dintre ele nu au fost incluse în statisticile oficiale şi nici înregistrate drept cazuri asociate pandemiei de coronavirus.

Autorităţile sanitare austriece intenţionează de asemenea să extindă testarea în rândul lucrătorilor comerciali, după ce micile magazine au fost redeschise săptămâna aceasta în cadrul unui plan de relaxare graduală a restricţiilor menite să stopeze extinderea epidemiei.

Austria se numără printre ţările europene care au făcut progrese la acest capitol, înregistrând în ultima săptămână numai în jur de o sută de noi cazuri de infectare pe zi. Până joi au fost recenzate în total de la începutul epidemiei 14.412 de cazuri de COVID-19, dintre care 393 de decese, dar un număr semnificativ de bolnavi, peste 8.000, s-au vindecat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img