spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiriSnowden ar vrea azil politic în Franța; El a cerut în 2013...

Snowden ar vrea azil politic în Franța; El a cerut în 2013 lui Hollande

-

Avertizorul american de integritate Edward Snowden, refugiat în Rusia în 2013 după ce a denunţat în SUA existenţa unui sistem mondial de supraveghere pe internet, a declarat că „i-ar plăcea mult” ca Franţa să-i acorde azil, potrivit unor fragmente dintr-un interviu acordat postului public de radio France Inter, publicate sâmbătă, informează AFP.

- Reclama -

„Nu aş vrea ca Franţa să devină ca acele ţări pe care nu le iubiţi. Cel mai trist în această poveste este faptul că singurul loc de unde un avertizor de integritate american are posibilitatea să vorbească nu este Europa, ci aici (în Rusia)”, a declarat Snowden în acest interviu, ce va fi difuzat integral luni.

„Am cerut azil în Franţa în 2013, în timpul lui Francois Hollande. În mod evident, aş vrea mult ca domnul Macron să-mi acorde drept de azil”, a adăugat Snowden, care a cerut protecţia în mai mult de 20 de ţări, printre care Franţa şi Germania, cerere respinsă dintr-un motiv sau altul.

„Nu doar Franţa este în discuţie, ci lumea occidentală, sistemul în care trăim. Protejaţi avertizorii de integritate, aceasta nu are nimic ostil. A primi pe cineva ca mine nu înseamnă să ataci SUA”, a adăugat Snowden.

La 17 septembrie vor apărea memoriile lui Edward Snowden, publicate simultan în circa 20 de ţări, printre care SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie, Brazilia sau Taiwan. Lucrarea originală, scrisă în întregime de Snowden însuşi, este publicată în SUA de Metropolitan Books, sub titlul „Permanent record”. Versiunea franceză intitulată „Memorie vie” apare la editura Seuil.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...