spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeȘmecheriile lui Dan Vîlceanu cu 4.1.1

Șmecheriile lui Dan Vîlceanu cu 4.1.1

-

Diferenţierea firmelor care aplică la Măsura 4.1.1 „Investiţii în activităţi productive” pe criteriul scăderii cifrei de afaceri produce un concurs de aplicaţii din partea firmelor care înregistrează cele mai mari scăderi ale cifrei de afaceri, iar managerii care au reuşit să păstreze competitivitatea companiilor sunt nemulţumiţi, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o dezbatere despre fondurile europene pentru antreprenori.

- Reclama -

„Nu suntem mulţumiţi cu felul în care POC 4.1.1 a ieşit pe final, pentru că deşi Dan Vîlceanu (ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, n.r.) a asumat public că la punctaj egal departajarea se face în primul rând pe ponderea echipamentelor şi utilajelor în grant, în al doilea rând pe numărul locurilor de muncă menţinute sau create şi în al treilea rând pe ora şi data înscrierii în program, a apărut în această variantă consolidată că diferenţierea se face pe scăderea cifrei de afaceri. Facem un concurs de scădere a cifrei de afaceri? Ok, e o condiţie pe aceste programe pe cadru temporar de scădere a cifrei de afaceri, dar hai să nu facem un concurs pe scăderea cifrei de afaceri. Ori ce se întâmplă în acest moment: se vând iar într-o veselie companii pe net care au o scădere a cifrei de afaceri foarte mare, care nu sunt deloc competitive. Membrii noştri sunt extrem de nemulţumiţi şi spun: ‘eu, care am menţinut competitivitatea companiei, care am avut o scădere a cifrei de afaceri dată efectiv de pandemie, dar am menţinut locurile de muncă şi competitivitatea companiei, nu pot să fiu ales, pentru că o să vină o companie care va avea o scădere a cifrei de afaceri de peste 90%, lucru care arată că de fapt ori a speculat ori nu a avut o activitate serioasă’. Şi din nefericire predicţia mea e că vor câştiga numai companii cu o scădere a cifrei de afaceri de minimum 90%. O să vedem iarăşi că acest program de 400 de milioane de euro nu va ajunge acolo unde trebuie”, a afirmat Florin Jianu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...