Site-ul pro guvernamental Hotnews despre anunțurile lui Cîțu: DE FAPT NU A SPUS NIMIC

0
88

Conferința de presă susținută de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut două părți. Una privind rectificarea și cealaltă – atac la Ciolacu și PSD. Ceea ce a atras atenția, așa cum vedeți în video de mai jos, e că a spus de câteva ori că vor crește pensiile foarte mult, dar nu a spus cu cât, afirmă Hotnews.ro, site considerat drept pro guvernamental.

CE SUSȚINE HOTNEWS:

Două informații avem certe, noul deficit bugetar de 8,6% din PIB și noua prognoză economică a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP): contracție de 3,8%.

În privința rectificării am înțeles că transporturile au un buget record. Mai mult nu ne-a zis. La sănătate am aflat că sumele alocate față de bugetul inițial au crescut cu 45%. La educație ar fi suplimentat bugetul dar, la fel, nu știm cu cât.
La Ministerul Muncii în schimb a zis suma de 10 miliarde lei.

Despre alte instituții nu a zis nimic.
Cea mai mare confuzie, pentru mulți dintre noi, a fost când a vorbit despre creșterea economică.
A spus că CNSP are o nouă cifră privind contracția economică, dar a făcut o comparație cu o cifră care spune că ar fi a Comisiei Europene. La cererea presei, reprezentanții MFP au spus că 3,8% e noua estimare a contracției economice a Comisiei de Prognoză. Pare că ministrul a confundat CNSP cu Comisia Europeană.

Conferința a fost una ambiguă, lipsită de lucruri concrete.