spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeScandal cu DNA la Departamentul Românilor de Pretutindeni

Scandal cu DNA la Departamentul Românilor de Pretutindeni

-

CĂTRE DEPARTAMENTUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI
ÎN ATENȚIA DOMNULUI SECRETAR DE STAT

- Reclama -

Subsemnatul, Latagliata Emanuele în calitate de Președinte al Asociației Culturale ROMIT.TV vă aduc la cunoștință următoarele:
În luna martie 2020 în sesiunea de finanțare deschisă de Departamentul Românilor de Pretutindeni am participat cu un proiect intitulat Aproape de românii noștri, care a fost aprobat și finanțat cu suma de 70.000 lei.
În zilele succesive ne-au fost solicitate documentele necesare pentru semnarea contractului.
La data de 15 iunie 2020 responsabila proiectului ne-a comunicat, printr-un e-mail că proiectul se află în faza de finanțare și că va fi semnat contractul.
După 45 de zile de insistențe am fost contactați solicitându-ne din nou aceleași documente, iar în urma plângerilor noastre ni s-a răspuns că puteau chiar să ne anuleze proiectul.
S-au completat și s-au prezentat din nou aceleași documente în original, primind din nou răspunsul că proiectul se află în faza de finanțare.
Au trecut 6 luni, perioadă în care am investit proprii bani în acest proiect deoarece activitățile incluse în proiect trebuie realizate până în luna noiembrie 2020.
Domnul Secretar de Stat, în aceste condiții, emite o a doua sesiune de evaluare, în timp ce prima sesiune nu a fost încă finanțată!
Așteptăm răspunsuri clare din partea Departamentului și în același timp, vă informăm că intenționăm să acționăm pe cale legală pentru apărarea drepturilor noastre afectate de atitudinea dumneavoastră.
Vă comunic că această notă informativă va fi trimisă Ministrului de Externe și DNA pentru o evaluare a situației, pentru a înțelege dacă există neregularități, dacă există proiecte care au fost favorizate și dacă până la această dată au fost deja finanțate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...