spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăALEGERI 2020Singura șansă a lui Superman este susținerea premierului Ciolacu CONTROVERSA ZILEI DE...

Singura șansă a lui Superman este susținerea premierului Ciolacu CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

Superman l-a sabotat pe Ciucă „al nostru” și acum încearcă să obțină maximum de profit personal din afacerea guvernului cu PSD și UDMR. Faraonul l-a luat drept Păpușă bună să îi execute ordinele însă Florin Vasile a luat-o în serios și acum încearcă pe cât posibil să își țină grupul conectat la conturile Puterii deoarece știe că dacă altcineva din PNL va fi premier va fi aruncat cât mai curând ca o măsea stricată. Și asta ar fi pierderea cea mai mică deoarece unii se pot gândi și să ancheteze unele din tunurile date cu fostul pesedist din Gorj pe care l-a uns ministru al Finanțelor.

Paradoxal pentru a rămâne cât de cât la masa de joc, Cîțu este nevoit să cedeze PSD șefia guvernului, probabil lui Marcel Ciolacu care nu are altă variantă deoarece unii din partid îl vor aruncat pe scări. Astfel Supermanul ratat ar duce meciul în prelungiri. În același timp s-a dovedit că românii îl identifică pe șeful guvernului ca fiind cel responsabil de toate problemele lor, nu de puține ori pe bună dreptate. Iar o iarnă lungă și grea cu beleaua facturilor va omorî orice om politic, iar acest lucru poate ajuta oprirea cel puțin a prăbușirii liberalilor. Cu Finanțele la Vîlceanu ar avea o minimă garanție că mai poate controla partidul.

Nu îi bănuiesc de inteligență (politică) nici pe Faraon și cu atât mai puțin pe Superman, dar varianta unui premier PSD iar ține pe ambii în viața politică o perioadă, iar lucrurile s-ar putea rezolva într-un Congres extraordinar PNL în primăvară, iar Vasilică să primească la schimb Banca Națională dacă Isărescu va fi împachetat în dosarul de Securitate sau va fi „convins” să se retragă liniștit la pensie.

Ciolacu poate avea pohta ce-a poftit, dar riscurile sunt foarte mari pe termen scurt și mediu. Bisericuțele s-au activat în PSD și fiecare trage sforile. Ce-i drept pesediștii sunt mult mai discreți ca liberalii care sunt campioni la spălatul chiloților în public în uralele tribunelor.

Pokerul fie și el politic se face de către profesioniști, nu de cartofori. Amin!

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...