Sindicatul Europol îl desființează pe ministrul mehedințean al Economiei în scandalul politiștilor din Mehedinți: NU ÎNȚELEGE CE A DECIS GUVERNUL DIN CARE FACE PARTE

0
55

Sindicatul Europol susţine că ministrul Economiei, Virgil Popescu, vrea să îi „scoată la tablă” pe poliţiştii de la Serviciul Rutier Mehedinţi pentru că „au avut tupeul” să verifice legalitatea deplăsării taxiurilor după ora 21.00. „Pentru incapacitatea Guvernului de a scrie un text de lege clar, ministrul Virgil Popescu încearcă să dea vina pe poliţişti pentru că aplică prevederile unei Hotărâri de Guvern prost scrise”, spun sindicaliştii conform news.ro.

„Deşi deţine portofoliul economiei în actualul Guvern care a emis HG nr. 967/12.11.2020, se pare ca ministrului Virgil Popescu nu i-a fost de ajuns o săptămână pentru a citi şi înţelege măsurile restrictive impuse de Guvernul din care face parte”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, într-o postare pe Facebook intitulată „Ministrul economiei ceartă poliţiştii pentru prostia Guvernului”.

Aceştia spun că ministrul Economiei doreşte îi „scoată la tablă” pe colegii lor din cadrul Serviciului Rutier Mehedinţi pentru că „au avut tupeul” să verifice legalitatea deplasării taxiurilor după ora 21:00, care conform HG 967/2020 nu sunt exceptate de la interdicţia impusă de Guvern.

„Practic, pentru incapacitatea Guvernului de a scrie un text de lege clar, ministrul Virgil Popescu încearcă să dea vina pe poliţişti pentru că aplică prevederile unei Hotărâri de Guvern prost scrise. (…). Cetăţenii trebuie să ştie că nu poliţiştii sunt de vină pentru incompetenţa Guvernului şi pentru haosul creat de aceste măsuri pe care mulţi nici măcar nu le înţeleg!”, mai scrie în postarea Europol.

Sindicaliştii redau şi textul de lege din care rezultă că după ora 21:00 pot circula numai operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu o capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune (acele „maxi-taxi”) şi autovehiculele cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone:

„Art. 7

În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în intervalul ora 5.00 – 21.00.

Prin excepţie de la prev al. 1, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, , inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară”.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îl criticase, într-o postare pe Facebook din 18 noiembrie, pe preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu (PSD).

„Taxi-urile pot circula după ora 23.00! Aladin Georgescu nu încetează să se facă de ruşine! Cu intenţia de a crea tensiuni inutile, în această perioadă dificilă pentru toată lumea, încearcă să îmi dea lecţii legislative. Lacunare, de altfel. Culmea, fiind avocat, ne-am aştepta să cunoască legea. Domnule Aladin Georgescu de când taxi-urile sunt asimilate activităţii comerciale? Parcă transportă persoane!După ”logica juridică” pe care aţi expus-o dumneavoastră şi trenurile nu ar mai trebui să circule după intervalul orar 23.00. Sunt un susţinător al păstrării regulilor care au fost date pentru a ne proteja, pe toţi, de răspândirea noului coronavirus, pentru sănătatea noastră, însă manipulările făcute cu intenţia de a crea tensiuni şi adversităţi la adresa competitorului politic arată politicianismul tipic PSD-ului! În această perioadă dificilă domnule Aladin Georgescu ar trebui să daţi dovadă de echilibru şi să administraţi, aşa cum trebuie, judeţul, pentru asta aţi fost ales. Nu să fiţi o vuvuzea care răspândeşte manipulări!”, a scris Popescu.