spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăMehedințiSimbolul cultural al Mehedințiului la 98 de ani: "Avem un oraș frumos...

Simbolul cultural al Mehedințiului la 98 de ani: „Avem un oraș frumos cu o istorie bogată, iar promovarea turismului cultural este un factor important”

-

Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin, una dintre cele mai importante instituții culturale din Mehedinți, sărbătorește în aceste zile 98 de ani de existență, el fiind inaugurat la data de 30 noiembrie 1924.

- Reclama -

„Am avut onoarea de a premia, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Galei Premiilor Culturale, personalități ale teatrului românesc, originare din Drobeta-Turnu Severin, oameni care ne-au reprezentat cu cinste și ne reprezintă, în continuare, pe marile scene. Au fost prezente Valeria Sitaru, Ștefana Samfira, Livia Taloi, Robert Poiană și reprezentanți ai grupului de umor Cavalerii Râsului. De asemenea, ne-au fost alături personalități severinene și nu numai, cum sunt Dan Șalapa și Emil Boroghină, actori care au ajutat la dezvoltarea teatrului românesc.Avem un oraș frumos cu o istorie bogată, iar promovarea turismului cultural este un factor important atât pentru dezvoltarea economică a societății, cât și pentru identitatea nostră ca severineni. Voi continua să investesc în noi proiecte, dar și să susțin toate inițiativele ce pot contribui la patrimoniul nostru istoric și cultural autentic”, a declarat primarul Marius Screciu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img