spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvaluiriSIMBOLISTICĂ? Exact la un an de la fuga lui Sebastian Ghiță la...

SIMBOLISTICĂ? Exact la un an de la fuga lui Sebastian Ghiță la Belgrad, președintele Serbiei la Moscova, odă pentru Putin

-

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, aflat în vizită pentru prima dată la Moscova de la începutul mandatului său, în mai, şi-a exprimat speranţa că Vladimir Putin va fi reales la conducerea Rusiei, relatează marţi AFP.

Declarația vine exact la un an de când Sebastian Ghiță a fugit la Belgrad.

- Advertisement -

Ultima dată când Sebastian Ghiţă a fost văzut în public a fost în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2017. A fost prezent la petrecerea de Crăciun organizată de SRI. A plecat de la acel eveniment aproape de miezul nopţii şi a fost urmărit o perioadă de un echipaj de Poliţie, probabil din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

- Advertisement -

Ghiță are numeroase contracte în Serbia prin firmele sale cu autoritățile, printre care Ministerul de Interne.

‘Serbia acordă o mare importanţă mâinii prieteneşti pe care ne-a întins-o preşedintele Putin şi îi doreşte acestuia succes în alegerile’ prezidenţiale din martie 2018, a declarat Vucic, în limba rusă, la încheierea unei întrevederi cu Vladimir Putin, în cursul unei conferinţe de presă la Kremlin.

‘Datorită sprijinului şi cadourilor pe care ni le-a trimis preşedintele Putin, am putut să ne păstrăm statutul de putere neutră din punct de vedere militar’, a adăugat preşedintele sârb, fără a preciza natura acestor ‘cadouri’.

Preşedintele sârb nu a oferit detalii cu privire la cele ‘şase elicoptere, sistemele antiaeriene’ pe care a anunţat că doreşte să le cumpere de la industria militară rusă ‘pentru a-şi proteja ţara’, într-un interviu apărut marţi dimineaţă în cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

‘Numai datorită Rusiei Serbia poate lupta încă pentru Kosovo’, această fostă provincie sârbă a cărei independenţă nu este recunoscută de Moscova sau Belgrad, a declarat preşedintele sârb care l-a invitat anul viitor în Serbia pe Vladimir Putin.

Serbia, un aliat istoric al Rusiei, ‘nu va adopta niciodată sancţiuni împotriva Rusiei’, a promis Vucic, a cărui ţară doreşte să adere la UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img