spot_img
31.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăExterneȘi Germania anunță că va trimite mii de refugiați în România, Austria...

Și Germania anunță că va trimite mii de refugiați în România, Austria a anunțat deja că a trimis 5000 de migranți în România și Bulgaria/ Comisia Europeană a NOTIFICAT România

-

Decizia autorităţilor austriece de a retrimite 5.000 de imigranţi în alte state, inclusiv în România şi Bulgaria, este rezultatul aplicării cu stricteţe de către Austria şi Germania a procedurilor de azil, în contextul în care numeroase ţări membre UE sunt acuzate că nu respectă reglementările, conform Mediafax.

- Reclama -

Austria şi Germania par să fi schimbat brusc atitudinea flexibilă privind primirea extracomunitarilor, începând să aplice strict procedurile de înregistrare a refugiaţilor.

Pe fondul reticenţei României, Slovaciei, Cehiei şi Ungariei de a accepta refugiaţi pe baza cotelor obligatorii, Comisia Europeană a anunţat miercuri că a declanşat proceduri de avertizare şi sancţionare a 19 state membre UE care au implementat incorect regulile privind azilul. Comisia Europeană a transmis scrisori de notificare formală acestor state, inclusiv României.

În plus, pe fondul disensiunilor privind primirea imigranţilor extracomunitari, Austria şi Germania au anunţat joi seară că vor aplica strict Regulamentul Dublin, care prevede că potenţialii refugiaţi trebuie să solicite azil în primul stat membru UE în care ajung.

În acest context, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a explicat că a trimis 5.000-5.500 de extracomunitari în mai multe ţări, inclusiv în România şi Bulgaria.

„Dacă îmi amintesc cifra corect, am trimis peste 5.000-5.500 de extracomunitari înapoi din Austria, în special în Bulgaria şi România printre alte ţări”, a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne, potrivit Euronews.

Grecia, Italia, Malta şi Ungaria sunt principalele porţi prin care extracomunitarii din Orientul Mijlociu şi Africa ajung în Uniounea Europeană.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...