spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriLider UNPR, contracte cu statul de 65 milioane euro pe an

Lider UNPR, contracte cu statul de 65 milioane euro pe an

-

Tiberiu Urdăreanu, patronul firmei UTI, are contracte anuale cu statul de peste 65 de milioane de euro fără TVA, scrie Atitudinea de Constanța.Un contract a fost obținut zilele trecute. Nuclearelectrica a atribuit, fără licitaţie, peste 9 milioane de lei firmei UTI Grup SA, pentru servicii de întreţinere a sistemului tehnic de protecţie fizică aferent obiectivelor CNE Cernavodă. 

- Reclama -

Tiberiu Urdăreanu este presedinte al Departamentului de energie, resurse si politici industriale al partidului condus de Gabriel Oprea, UNPR. Pe baza acestor contracte privilegiate cu statul, fondatorul UTI, Tiberiu Urdăreanu, a devenit unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de euro.

Tiberiu Urdareanu este maior in rezerva si fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fost sef al Comandamentului Trupelor de Tancuri si Auto in vremea regimului Ceausescu.

Compania lui Tiberiu Urdăreanu îşi reconfirmă astfel poziţia de client privilegiat al statului, majoritatea instituţiilor publice din România, de la aeroporturi, porturi, unităţi militare, până la Parlament, Guvern şi servicii secrete beneficiind, cuminţi, de serviciile UTI. Nu există o evidenţă foarte exactă a banilor încasaţi de UTI de la stat, în ciuda mult trâmbiţatei transparentizări a achiziţiilor publice.

Chiar şi aşa, din informaţiile cernute de SEAP, site-ul contractecustatul.ro a contabilizat, doar pentru anul 2014, contracte primite de UTI de la stat în valoare totală de 284.462.261 lei, fără TVA, echivalentul a peste 65 milioane de euro. Cele mai importante au fost cele oferite de Primăria Capitalei (57,3 milioane lei pentru mentenanţa instalaţiilor de trafic rutier şi 34,2 milioane lei pentru administrarea Arenei Naţionale), Aeroportul „Avram Iancu” Cluj (34,5 milioane lei pentru mentenanţa instalaţiilor electrice), Nuclearelectrica (21,9 milioane lei pentru completarea sistemului de protecţie fizică al CNE Cernavodă, pentru care s-au mai dat acum 9 milioane lei) etc.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...