spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeSfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Îngrijorare față de implementarea "educaţiei sexuale",...

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Îngrijorare față de implementarea „educaţiei sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învăţământul românesc și Raportul Matic

-

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit joi, a luat act ”cu îngrijorare” de recentele încercări de implementare a ”educaţiei sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învăţământul românesc, precum şi de rezoluţia Parlamentului European din 24 iunie 2021 „Situaţia sănătăţii sexuale şi reproductive şi a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătăţii femeilor” – Raportul Matic.

- Reclama -

„Patriarhia Română îşi reafirmă poziţia sa cu privire la păstrarea caracterului opţional al orelor care vizează ‘educaţia pentru viaţă’ şi avertizează asupra riscurilor unei ‘educaţii sexuale’ cu un conţinut ideologic potrivnic valorilor familiei creştine şi inadecvat vârstei copiilor”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Miercuri, sub preşedinţia Patriarhului BOR, Daniel, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sfântului Sinod, prilej cu care au fost luate mai multe hotărâri.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...