spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeServiciile secrete americane după OZN-uri

Serviciile secrete americane după OZN-uri

-

Agențiile de informații americane au la dispoziție 180 de zile pentru a comunica ceea ce știu despre OZN-uri și „fenomene aeriene neidentificare”. Obligația vine în urma aprobării celui mai recent pachet financiar de ajutor în contextul criezi provocate de pandemie și a bugetului federal, de 2,3 trilioane de dolari, transmite RFI.

- Reclama -

Din momentul în care președintele Donald Trump a semnat, în decembrie, proiectul de lege de ajutor pentru coronavirus și de finanțare guvernamentală a început numărătoarea inversă a celor 180 de zile pentru ca agențiile de informații americane să spună Congresului ce știu despre OZN-uri, anunță CNN preluat de Mediafax.

- Advertisement -

Este o prevedere care a fost inclusă în secțiunea „comentarii ale comitetului” din Legea de autorizare a serviciilor de informații pentru anul fiscal 2021, care era cuprinsă în proiectul masiv de lege.

Raportul trebuie să conțină analize detaliate ale datelor și informațiilor despre OZN colectate de Office of Naval Intelligence, Unidentified Aerial Phenomena Task Force și de FBI, conform directivei comitetului Senatului.

- Advertisement -

Raportul ar trebui să identifice orice potențiale amenințări la adresa securității naționale reprezentate de OZN-uri și să evalueze dacă vreunul dintre adversarii națiunii ar putea fi în spatele unei astfel de activități, a spus comitetul.

Raportul prezentat ar trebui să fie neclasificat, a spus comitetul, deși poate conține o anexă clasificată.

Un purtător de cuvânt al Office of the Director of National Intelligence a confirmat informația.

Pentagonul a prezentat trei scurte videoclipuri în aprilie a anului trecut, care arătau „fenomene aeriene neidentificate” – clipuri pe care Marina SUA le confirmase anterior ca fiind reale.

Videoclipurile, unul din 2004 și celelalte două din 2015, arată obiecte zburătoare neidentificate care se mișcă rapid în timp ce sunt înregistrate de camerele cu infraroșii. Nu este clar ce sunt obiectele și nu există un consens cu privire la originea lor. Unii cred că pot fi drone operate de adversari care caută să adune informații, mai degrabă decât extratereștrii pe care îi asociem în mod normal cu OZN-urile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img