spot_img
25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăALEGERI 2020Cum și-au împărțit filialele PNL secretarii de stat: Giurgiul, Teleormanul, Alba şi...

Cum și-au împărțit filialele PNL secretarii de stat: Giurgiul, Teleormanul, Alba şi Vrancea vor avea secretari de stat la Dezvoltare. Mehedințiul la Apărare

-

Ludovic Orban i-a convocat vineri pe liberalii din teritoriu la o şedinţă în care a discutat cu fiecare lider de filială pe tema funcţiilor pe care le vor primi în guvernarea Cîţu. Primele 20 de filiale ale formaţiunii, cu rezultate foarte bune la alegerile parlamentare, au avut dreptul la un secretar de stat şi două poziţii în conducerea unor agenţii sau oficii. Cele cu rezultate mediocre, un secretar de stat sau subsecretar de stat şi o şefie de agenţie sau oficiu. Filialele cu cele mai slabe rezultate s-au ales doar cu un secretar de stat. Dacă după alegeri primele organizaţii ca performanţă erau cele din Ardeal, de data aceasta în top cinci s-au strecurat două filiale care tradiţional erau roşii, adică Giurgiul şi Teleormanul, vârful clasamentului arătând astfel: Giurgiu, Sibiu, Teleorman, Alba, Mehedinţi, Vrancea, Bihor, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Cluj.   

Cele mai râvnite funcţii au fost cele de secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, patru la număr. Prin urmare, aproape toate organizaţiile din topul clasamentului PNL au ales să-şi pună om la Dezvoltare. Giurgiul, Teleormanul, Alba şi Vrancea vor avea câte un secretar de stat, în timp ce Clujul va avea dreptul să propună un subsecretar de stat, au precizat pentru „Adevărul” surse politice din conducerea formaţiunii.

- Advertisement -

A doua organizaţie ca forţă, Sibiul, a cerut om la Fonduri Europene, iar un alt judeţ performant, Mehedinţiul, va avea secretar de stat la Apărare.

Printre funcţiile cele mai râvnite au fost şi cele de secretar de stat de la Transporturi, acolo unde filialele PNL Bihor şi PNL Ilfov vor propune câte un om. Ministere la mare căutare a fost cele ale Economiei, unde vor avea câte un reprezentant Bistriţa-Năsăud şi PNL Sector 6, dar şi Ministerul Finanţelor, unde vor fi trei liberali din Gorj, Timişoara şi Hunedoara. La Ministerul de Interne, Galaţiul va stabili secretarul de stat responsabil de prefecţi, în timp ce Satu Mare va decide omul pentru Relaţia cu Parlamentul, iar un al treilea om va fi decis de liberalii din Prahova.

Înghesuială a fost şi la Ministerul Mediului, unde secretarii de stat vor fi stabiliţi de organizaţiile din Braşov, Neamţ şi Suceava. În total, 42 de funcţii de secretari de stat şi câteva de subsecretari au mers la oamenii PNL din teritoriu. De asemenea, au fost stabilite de principiu şi câteva alocări de funcţii pentru agenţii şi oficii, însă situaţia nu a fost încă tranşată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img