8 C
București
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăAnalizeSerbia vrea gaze ieftine de la ruși/ Președintele Vucic: Din punct de...

Serbia vrea gaze ieftine de la ruși/ Președintele Vucic: Din punct de vedere economic, Serbia nu se poate descurca

-

Belgradul caută să găsească „înțelegere” la Moscova în timpul unei viitoare întâlniri cu președintele Vladimir Putin, a declarat marți președintele sârb Aleksandar Vucic, adăugând că discuțiile vor implica discuții despre un nou acord vital pe gaz.Serbia se așteaptă să-și crească consumul de energie pentru a-și susține creșterea economică rapidă, a declarat Vucic jurnalistului Vladimir Soloviev înaintea viitoarei sale vizite la Moscova. Națiunea balcanică și-a dublat deja consumul, a adăugat el.

Vucic a spus „că gazul natural este cea mai mare problemă pentru noi în Serbia”, iar relațiile stabile și prietenoase cu Rusia, precum și participarea Belgradului la proiectul gazoductului Turkish Stream, sunt importante pentru guvernul său.

„Fără Rusia, nu ar exista o conductă. Nu ar exista gaz”, a declarat președintele sârb, adăugând că națiunea sa va trebui să plătească „800-900 EUR pentru gaz astăzi”.

„Din punct de vedere economic, Serbia nu se poate descurca”, a spus el, adăugând că speră să negocieze un alt acord de gaz în timpul vizitei sale la Moscova.

Președintele și-a exprimat speranța că părțile vor găsi „cea mai bună soluție” în ceea ce privește prețul și volumul gazului, precum și „flexibilitatea” prețului, care ar ajuta Serbia să importe „mai mult gaz fără a fi nevoită să plătească un preț mult mai mare” în iarnă.

„Președintele Putin a arătat întotdeauna înțelegere, chiar și în circumstanțe mai dificile. Sper că de data aceasta să demonstreze din nou înțelegere”, a spus liderul sârb, menționând că „pacea și stabilitatea” sunt la fel de importante pentru Belgrad ca și a avea un bun acord de aprovizionare cu gaze.

Cei doi lideri vor avea discuții pe 25 noiembrie.

- Advertisment -
[td_block_1 custom_title="Must Read" limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" sort="" category_ids="10,9" offset="2"]