Serbia și-a retras tot personalul diplomatic din Macedonia/ UPDATE: Președintele sârb ACUZĂ

0
41

Presa și oficiali macedoneni relatează că întregul corp diplomatic al ambasadei sârbe de la Skopje a fost rechemat pentru consultări la Belgrad, transmite Radio Europa Liberă.

Ministerul de externe al Macedoniei spune că a primit o notă din partea ambasadei duminică seara, dar că nu cunoaște motivele acestei decizii a Serbiei. Autoritățile de la Belgrad nu au comentat situația, dar ministrul de externe sârb, Ivica Dacic urmează să facă declarații în cursul zilei.

UPDATE: Serbia și-a rechemat întregul personal al ambasadei sale din Macedonia din cauza ”dovezilor privind activitatea foarte agresivă” care îl vizează, a declarat luni președintele sârb Aleksandar Vucic, transmite DPA.

”Există dovezi suficiente”, a declarat Vucic pentru presă, fără a oferi explicații. ‘‘Există multe speculații — cred că va fi mult mai clar peste zece zile”, a adăugat el.

Serbia și-a rechemat duminică seara întregul personal diplomatic de la Skopje, lăsând sediul ambasadei practic gol și cerând Macedoniei să asigure protecția acestuia, a relatat anterior postul Telma TV din capitala macedoneană.