spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeSerbia raționalizează la prețuri plafonate alimentele de bază și carburanții

Serbia raționalizează la prețuri plafonate alimentele de bază și carburanții

-

Prețurile alimentelor de bază vor fi limitate 60 de zile de la data adoptării Ordonanței, adoptate ieri de Guvernul Serbiei și care include zahăr, făină, ulei de floarea soarelui și carne de porc.

- Reclama -

Prin Ordonanță se precizează că restricția se referă la zahăr la pachet de un kilogram și 5 kilograme, făină tip T-400, inclusiv cinci kilograme, făină tip T-500 până la 5 kilograme, ulei comestibil de floarea soarelui într-un ambalaj de un litru și carne de porc – pulpă, iar scopul Regulamentului este prevenirea neregulilor în formarea prețurilor acestor mărfuri, extrem de importante pentru aprovizionarea consumatorilor, în special penrtu cei mai periclitați.

Prețul mediu al motorinei euro și al derivatelor Euro premium BMB 95 este de astăzi cu 7 dinari mai mare, a decis Guvernul Serbiei prin Ordonanța de limitare a prețului derivatelor petroliere, iar noile prețuri vor fi valabile până pe 31 mai.

Benzinăriile sunt obligate să continue cu livrarea acestor derivate prin turnarea în rezervoarele autovehiculelor și canistre pentru transportul produselor petroliere în cantitate maximă de 60 de litri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img