spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăExterneSerbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei în ciuda cererilor UE

Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei în ciuda cererilor UE

-

Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei, în pofida apelurilor lansate de Uniunea Europeană de a susține regimul de sancțiuni al UE în cadrul pregătirii în vederea aderării la bloc, a anunțat ambasadorul Serbiei în Federația Rusă, Miroslav Lazanski, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia, preluat de Kommersant.

”În legătură cu apelul lansat de șeful diplomației UE, Josel Borrel, care a cerut Serbiei să se alăture cât mai activ la regimurile de sancțiuni, putem spune că, din punctul de vedere al poziției noastre, asta nu este politică, ci o lipsă a politicii și că Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Federației Ruse”, a spus domnul Lazanski.

- Reclama -

El a arătat că Serbia a fost supusă sancțiunilor din partea țărilor occidentale și înțelege gradul lor de influență asupra vieții cetățenilor țării. În plus, Serbia speră că, până aderarea țării la UE, pozițiile Bruxelles-ului față de Rusia se vor atenua. Negocierile de aderare a Serbiei la UE ar urma să fie finalizate în 2024, aderarea propriu-zisă urmând să se producă în 2026.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...