spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeSerbia mărește cu 25% salariile angajaților Forțelor armate, inclusiv civilii

Serbia mărește cu 25% salariile angajaților Forțelor armate, inclusiv civilii

-

Ministrul Apărării și vicepreședintele Guvernului Serbiei Miloš Vučević a anunțat  de la 1 ianuarie 2023 majorarea salariilor  cu 25% pentru apartenenții Forțelor armate ale Serbiei. Nu este vorba doar despre ofițeri, subofițeri și militari profesioniști.

- Reclama -

Vorbesc și despre sectorul civil, care lucrează în sectoarele tehnico-operaționale și sectoarele tehnice de remont, circa 3.700 de civili în serviciul Armatei Serbiei, dar care sunt necesari pentru sprijin logistic și dezvoltarea noilor sisteme în Armata Serbiei,  a menționat Vučević și a adăugat că aceasta va fi cea mai mare majorare din întregul sector public în ansamblu. Militarii sârbi urmează să primească trei salarii lunare mai mult raportat la acest an și eu voi lupta pentru creșterea acestui standard de la an la an, a declarat Vučević pentru TV Pink.

Apelez să desfășurăm o campanie mai intensă de promovare și popularizare a Forțelor Armate Sârbe, ne dorim să vedem cât mai mulți tineri și tinere fete în cadrul serviciului militar. Desigur,  atunci când va fi momentul vom discuta și în privința introducerii unui stagiu militar obligatoriu și modernizării armamentului și echipamentului militar, deoarece după cum a spus ministrul “trebuie să analizăm situația din regiune și lume, nu dorim să ducem războaie, însă aceasta nu înseamnă că nu trebuie să fim pregătiți”. Ministrul Vučević  a specificat că statul sârb va ține cont de poporul său din Kosovo și Metohia și că nu va permite conflicte armate.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img