spot_img
37.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateSerbia leagă Belgradul de Clisura sârbească. România a îngropat autostrada promisă și...

Serbia leagă Belgradul de Clisura sârbească. România a îngropat autostrada promisă și de americani de la Timișoara via Orșova-Drobeta Turnu Severin. De la Belgrad se va ajunge într-o oră pe Clisură

-

Prin construirea șoselei de mare viteză de la autostrada Belgrad – Nis până la Golubac conectăm Serbia cu cea mai frumoasă parte a Dunării și cu cea mai frumoasă zonă a țării și ridicăm aceatsă regiune a Serbiei, a transmis președintele Serbiei Aleksandar Vučić.După semnarea Contractului privind construirea acestei șosele, el a spus că valoarea lucrărilor este de 337 de milioane euro, iar acestea vor fi finalizate până în noiembrie 2024.

- Reclama -

Astfel Serbia va conecta capitala Belgrad de Clisura sârbească a Dunării. România care avea în proiect autostrada de la Timișoara via Orșova-Drobeta Turnu Severin promisă inclusiv de partea americană a transformat-o într-un iluzoriu plan de drum expres.

- Advertisement -

În 3 ani vom ajunge de la Belgrad la Gradište într-o oră, până la Golubac într-o oră și 15 minute și cred că aceasta nimeni nici nu a visat, a spus Vučić.

El a precizat că oferta companiei chineze Shangdong a fost de 337 de milioane, iar următoarea de 407 milioane euro, și a mulțumit partenerilor chinezi pentru această ofertă bună și corectă.

- Advertisement -

Prin acest pas noi construim viitorul orașului Požarevac, al zonei și viitorul districtelor Braničevo și Bor, a spus președintele.

Semnarea contractului privind construirea șoselei de mare viteză Požarevac – Golubac cu compania Shangdong Hai Speed, prezintă încă o dovadă a cooperării dintre Serbia și China, a declarat astăzi directorul companiei Sian Meng, exprimându-și convingerea că finalizarea proiectului va contribui în mare măsură la dezvoltarea diferitelor domenii de-a lungul întregii Magistrale dunărene, ceea ce va duce la o nouă dezvoltare economică a Serbiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img