spot_img
21.1 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasămediuSENTINȚA PENTRU DRAGNEA ÎN 22 APRILIE: Procurorii cer minim 3-5 ani de...

SENTINȚA PENTRU DRAGNEA ÎN 22 APRILIE: Procurorii cer minim 3-5 ani de închisoare pentru liderul PSD

-

Înalta Curte de Casație și Justiție a terminat de judecat vineri dosarul „Referendumul” în care este inculpat și președintele PSD, Liviu Dragnea, urmând ca sentința definitivă să fie dată pe 22 aprilie.

- Reclama -

Liviu Dragnea a declarat în ultimul cuvânt în faţa instanţei în procesul Referendumului că se consideră nevinovat şi cere achitarea. „Aş vrea să vă rog să nu luaţi în seamă caracterizarea făcută de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea faţă de oameni. Mărturie stau cei 20 de ani în serviciul public. Militanţii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român şi Băsescu. Niciun partid nu putea obţine foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi solicit achitarea”, a spus Liviu Dragnea, vineri, în faţa completului de judecată.

Procurorii DNA au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pedeapsa cu executare pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei şi cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca „un moft, nu ca un drept”.

Ca răspuns, în sala de judecată, apărătorul liderului PSD a declarat că „Dragnea nu era actor în această campanie electorală. Inculpatul nu putea sa urmărească nici pentru sine, nici pentru alţii foloase necuvenite. (…) Faptul ca a oferit spectacole cu clovni, baloane şi zâne nu cred ca e un motiv ca un om sa stea în închisoare. Nu i-a tratat pe alegători ca pe simple obiecte. Dragnea a urmărit ca orice politician dintr-o lume democratică să atragă cât mai mulţi cetăţeni la vot”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...