spot_img
22.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneSenatul italian a extins substanţial noţiunea de "legitimă apărare"

Senatul italian a extins substanţial noţiunea de „legitimă apărare”

-

Senatul italian a adoptat joi în a treia şi ultimă lectură o lege ce extinde substanţial noţiunea de „legitimă apărare”, o promisiune electorală majoră a liderului extremei drepte Matteo Salvini, în prezent vicepremier şi ministru de interne al Italiei, informează AFP și Agerpres.

- Reclama -

„Este o zi foarte frumoasă, în sfârşit dreptul sacrosant al italienilor la legitimă apărare a fost confirmat”, a reacţionat Salvini după adoptarea textului, cu 210 de voturi pentru şi 38 împotrivă. „Începând de azi, delincvenţii vor şti că va fi mai greu să fii spărgător în Italia: va fi o meserie şi mai periculoasă”, a adăugat el.

Noua lege vizează limitarea urmăririlor penale împotriva persoanelor care au tras focuri de armă împotriva cuiva intrat în casa sau pe proprietatea lor.

Dacă până acum era necesar să se demonstreze că un intrus reprezenta o ameninţare fizică imediată, noua lege recunoaşte „starea de gravă perturbare” pentru a justifica tragerea fără somaţie asupra unui intrus. Textul promite de asemenea scutire de cheltuieli pentru justiţie şi apărare pentru în cazul oricărei persoane urmărită pentru rănirea sau uciderea cuiva la domiciliul său şi care invocă legitima apărare.

El întăreşte de asemenea sancţiunile pentru furt, furt din magazin şi violare de domiciliu, şi nu autorizează eliberarea condiţionată decât după rambursarea pagubelor suferite de părţile civile.

În ultimii ani, partidul Liga al lui Matteo Salvini a făcut campanie în favoarea particularilor şi comercianţilor urmăriţi pentru că au ucis spărgători de locuinţe care nu erau înarmaţi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...