Home Analize Senatorul AUR Sorin Mateeacu la Adunarea Uniunii Interparlamentare de la Geneva: Este...

Senatorul AUR Sorin Mateeacu la Adunarea Uniunii Interparlamentare de la Geneva: Este un moment crucial pentru diplomația parlamentară și un prilej de a sublinia importanța construirii de punți pentru pace și înțelegere între națiuni

0

Cea de-a 148-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) și reuniunile asociate vor avea loc la Geneva, în perioada 23-27 martie 2024.
„În calitate de senator al Constanței și reprezentant al României, am onoarea și responsabilitatea de a participa la cea de-a 148-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP), care se va desfășura la Geneva, în perioada 23-27 martie 2024. Este un moment crucial pentru diplomația parlamentară și un prilej de a sublinia importanța construirii de punți pentru pace și înțelegere între națiuni.
Tema centrală a Adunării UIP de anul acesta, „Diplomația parlamentară: construirea de punți pentru pace și înțelegere”, subliniază importanța dialogului și cooperării între state pentru promovarea păcii și a înțelegerii internaționale. Voi contribui activ la dezbaterile plenare și vou susține adopția rezoluțiilor care reflectă aceste obiective” afirmă senatorul AUR Sorin Mateescu.
Programul sesiunii cuprinde, de asemenea, o vizită la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) și diverse ateliere și dezbateri pe teme critice precum schimbările climatice, dialogul interconfesional și securitatea umană.
„La acest eveniment de anvergură internațională, voi reprezenta nu doar vocea României, dar și valorile și principiile care ne ghidează: libertatea, familia, națiunea, creștinismul și meritocrația. Alături de colegii mei din întreaga lume, vom aborda teme esențiale pentru prezent și viitorul nostru comun: de la impactul tehnologiilor emergente, cum ar fi Inteligența Artificială, până la provocările legate de schimbările climatice și securitatea alimentară mondială. Ca membru al Comitetului Director al GRUI și al Comisiei UIP pentru Națiunile Unite, mă voi concentra pe promovarea unei agende care să reflecte reforma necesară în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, rolul tineretului în deciziile globale și necesitatea unei acțiuni umanitare coordonate pentru a răspunde celor mai presante crize globale. Aceste sesiuni vor aborda provocări globale semnificative și vor căuta soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață la nivel mondial.
Această participare este o dovadă a angajamentului nostru ferm pentru a contribui la dialogul internațional, pentru a înțelege mai bine și a adresa împreună problemele care ne afectează pe toți. Este, de asemenea, o oportunitate de a învăța, de a împărtăși bune practici și de a aduce acasă idei noi și soluții pentru provocările cu care ne confruntăm”, mai spune Mateescu.

Ad

Exit mobile version