Întrebat dacă din perspectiva sa, o lege a amnistiei şi graţierii este o prioritate, Liviu Pop a răspuns: „Nu, nu este o prioritate. Ceea ce trebuie să fie o prioritate pentru toţi, indiferent că suntem la guvernare sau în Opoziţie este situaţia acelor sentinţe care au avut la bază probe în baza unor protocoale sau acţiuni ilegale. Acolo trebuie să ne aşezăm cu toţii, pentru că din punctul meu de vedere, nu poate să fie condamnat un cetăţean cu probe ilegale sau obţinute prin mijloace ilegale”.
Reporter: Cum ar trebui rezolvată această problemă?
Liviu Pop: „Am spus-o public, tot un complet de judecată trebuie să rezolve lucrul acesta, nu noi parlamentarii”.
Reporter: Deci nu printr-o lege a graţierii şi amnistiei?
Liviu Pop: „Nu. Eu v-am spus punctul meu de vedere şi cred că toate procesele care s-au judecat pe probe obţinute ilegal cineva trebuie să le reanalizeze şi evident, cei care au greşit trebuie să plătească”.
Reporter: E necesară o remaniere a Guvernului?
Liviu Pop: „Absolut. Sunt întârzieri pe anumite zone, care nu depind numai de ministrul de resort, pe care cu toţii le-am văzut şi nu putem să stăm în continuare cu domenii importante pentru ţară, care întârzie în cascadă şi alte măsuri din programul de guvernare. Nu ne interesează ministrul mai mult decât programul de guvernare”.
Reporter: Daţi-ne un exemplu de întârziere, vă rog!
Liviu Pop: „Nu vreau să fac eu acum evaluarea unui anumit domeniu, m-am ferit de lucrul acesta, pentru că ar apărea breaking news. Pot să spun legea educaţiei care ne-am angajat că o facem anul acesta. Mai avem două luni de zile şi nu s-a venit cu pachetul de lege şi o să daţi breaking news imediat că am cerut remanierea domnului Popa, bănuiesc”.
Reporter: O cereţi?
Liviu Pop: „Nu, Doamne fereşte, nu! Nu sunt eu în măsură să fac lucrul acesta. Programul de guvernare trebuie respectat şi dacă m-aţi întrebat, cinstit, legea educaţiei este în întârziere, dacă nu reuşim să-l facem până la finalul acestui an, cum ne-am angajat”.